Remootio_2_02
Remootio_03
Remootio_04
Remootio_05
Remootio_06

REMOOTIO kapunyitó

Okostelefonról vezérelhető kapunyitó WIFI és BLUETOOTH kapcsolattal, 2 relékimenettel, 20 felhasználóig, magyar nyelvű applikációval
Gyártó neve: Nincs adat
Szállítási idő: Raktárról kapható

Leírás

Wi-Fi-vel és Bluetooth-szal ellátott okos kapunyitó, mellyel okos telefonja segítségével bárhonnan irányíthaja valamint ellenőrizheti, hogy nem felejtette-e nyitva motoros kapuját.

A csomag tartalma
1db Remootio-2 eszköz 2 relékimenettel
1db nyitásérzékelő 5m hosszú kábellel
1db 1.0m hosszú kábel az eszköz vezérléshez csatlakoztatásához
1db 1.0m hosszú kábel az eszköz tápellátására APV-8-5 / USB 2.0-és csatlakozóval és 230VAC/5VDC hálózati tápegységgel

Figyelem! A csomag tartalmaz tápegységet (hasonló a telefon töltőhöz)! A termék tápegység nélkül 5V-35V AC vagy 12-24V DC tápfeszültségről is működtethető!
A csomagban lévő nyitásérzékelőt csak az egyik (kiválasztott) relékimenet tudja lekezelni! Mindkét relékimenethez nem lehet nyitásérzékelőt csatlakoztatni, mert az eszköz nem tudja lekezelni!  

Bluetooth kapcsolat
A Remootio-ba épített Bluetooth chipnek köszönhetően kapuit akkor is irányíthatja, ha a Wi-Fi kapcsolat nem elérhető a kapu közelében vagy ha éppen nincs internetszolgáltatás.

Otthoni WI-FI kapcsolat
A Remootio-hoz Wi-Fi-n keresztül is kapcsolódhat, így az otthoni Wi-Fi hálózaton keresztül irányíthatja kapuit valamint lekérdezheti állapotukat (nyitott/zárt). Ebben a módban semmilyen adat nem megy keresztül az interneten.

Internet kapcsolat 
A Remootio-t az internetre csatlakoztatva a világon bárhonnan irányíthatja, valamint lekérdezheti a kapu állapotát. A Wi-Fi-re csatlakoztatást követően a Remootio egyetlen gombnyomással az internetre csatlakoztatható.

Kompatibilis az Amazon Alexa valamint a Google Home okosotthon rendszerekkel
A Remootio kompatibilis Amazon Alexa valamint Google Home okosotthon rendszerekkel, így hangvezérléssel nyithatja, csukhatja illetve kérdezheti le kapui állapotát. Amennyiben a Remootio-t Google Home vagy Amazon Alexa rendszerrel szeretné használni, kérjük válassza a szenzoros változatot és telepítse az érzékelőt, hogy az okosotthon rendszerek megfelelően működjenek a Remootioval.

Könnyű kulcsmegosztás
Könnyedén megoszthat virtális kulcsokat családjával, barátaival vagy éppen Airbnb vendégeiven QR kódként vagy egy link elküldésével (E-mailben, WhatsApp-on vagy bármilyen csevegő programban). A Remootio értesítéseket tud küldeni, ha az Ön által kiválasztott kulcstulajdonosok (például gyermekei vagy éppen a kertész) kinyitották vagy becsukták a kaput.

 

A kulcsmegosztás lehet vendégkulcs, vagy egyedi kulcs.

  • Vendégkulcs megosztás esetén az eszközt korlátlan felhasználó tudja működtetni a Bluetooth hatótávolságán belül. Vendégkulcs esetén nincs lehetőség mobil internetről (azaz távolról) működtetni az eszközt és nincs lehetőség a működtetés módját és idejét korlátozni.
  • Egyedi kulcs esetén maximum 20 felhasználóval osztható meg az eszköz. Ezeknél a felhasználóknál lehet korlátozni akár a működtetés módját (Bluetooth vagy Wi-Fi vagy mobil internet, vagy mindhárom egyszerre), akár a működtetés idejét napra és órára meghatározva.

    A megosztott kulcsokat az admin felhasználó bármikor visszavonhatja, egyedi kulcs esetén pedig bármikor módosíthatja a működtetés módját és a működtetés idejét is.

 

Automatikus nyitás
A Remootioval lehetőség nyílik a kapuk közeledés hatására történő automatikus nyitására, amennyiben ezt a funkciót bekapcsolja a Remootio applikációban. (Az automatikus nyitás az iBeacon illetve Geolocation technológiákat ötvözi, hogy minél tökéletesebbe felismerje, hogy mikor kell kinyitni a kaput). Ez a funkció jelenleg egyes Android rendszerű telefonokon (Android 10) nem elérhető.

Ellenőrizze kapuja állapotát
Az applikációból bármikor könnyedén ellenőrizheti, hogy nyitva maradt-e a kapu. (A funkció használatához a Remootio szenzor telepítése szükséges).

Értesítések
Remootio a következő esetekben küld Önnek értesítéseket:
- Az Ön által kiválasztott kulcstulajdonosok kinyitották vagy becsukták a kaput. (Például gyermeke hazaérkezett az iskolából, vagy a kertész becsukta a kaput).
- Valaki megnyomta a csengőt (amennyiben egy csengő nyomógombot csatlakoztattak a Remootio eszközhöz.
- A kapu 5 percnél hosszabb ideig maradt nyitva.

Bemeneti feszültég
5V DC 1.4A

Egyedi megjelenésű, több nyelven is elérhető applikáció
A Remootio applikációból könnyen átnevezheti kapuit, hozzáadhat fotót, valamint minden egyes kapuhoz külön megválaszthatja a háttérszínt, hogy minél könnyebben megtalálja az adott kapuhoz tartozó virtuális távirányítót.
Annak érdekében, hogy a Remootio minél több ember számára elérhető és használható legyen, az applikáció több nyelven is elérhető (magyar, angol, német, francia, spanyol, orosz).

Kompakt méret
Kis méretének köszönhetően (54*54*20mm) a Remootio szinte bárhol elfér, így megkönnyítve a telepítést.

Párhuzamosan működik a régi távirányítóval
Nem szükséges kidobni a régi távirányítót. A Remootio-t párhuzamosan be lehet kötni a meglevő tradícionális távirányító vevőegységével, így a továbbiakban bármelyiket tudja használni.

Biztonság 
Kapunyitó eszközöknél különösen fontos szempont a biztonság, éppen ezért nagyon nagy hangsúlyt fektettünk a Remootio biztonsági fejlesztésébe. Függetlenül attól, hogy Bluetooth-on, Wi-Fi-n vagy interneten keresztül kívánja irányítani a Remootiot, minden esetben 256-bites autorizált, két végpont között titkosított üzenetváltás történik az Ön telefonja és a Remootio eszköz között. Az applikációból az alábbi kapcsolódási módok közül választhat:

Bluetooth : ebben a módban a Remootio csak a Bluetooth-t használja. Semmilyen adat nem megy keresztül a Wi-Fi hálózaton.

Otthoni Wi-Fi hálózat: ebben a módban minden üzenet az otthoni Wi-Fi hálózaton keresztül megy. A Remootio semmilyen adatot nem juttat ki az internetre ebben a módban. A Remootio és a telefon közötti kommunikáció két végpont közötti 256 bites titkosítással ellátott üzenetekkel történik. A Remootio eszköz kizárólag 2.4GHz-es frekvencián működik, 5GHz-es frekvencián az eszköz nem működik!.

Internet : ebben a módban a Remootio az internetre kapcsolódik az otthoni Wi-Fi hálózaton keresztül. A kommunikáció a standard SSL kapcsolaton felül, 256 bit két végpont között titkosított üzenetekkel történik. Az internet kapcsolat a Remootio applikációból egy gombnyomással beállítható. Haladó felhasználóinknak pedig külön felületet biztosítunk a peer-to-peer kapcsolat egyéni beállítására is.

A kulcsok az első setup során generálódnak és csak a Remootio eszközön illetve az admin telefonon vannak tárolva, sehol máshol. Még a setup folyamat is védett a hekkertámadások ellen. Úgynevezett 'Ephemeral Elliptic Curve Diffie-Hellman key exchange method'-ot használunk, amely kiegészítve a certificate hitelesítéssel és digitális aláírással ellenáll a lehallgató támadásoknak valamint az úgynevezett 'man-in-the-middle' támadásoknak. A Remootio, a legtöbb másik kapunyitóval ellentétben nem felhő alapú, így biztonsága nem múlik egy harmadik félen (mint például egy sebezhető felhő szolgáltató).
Amikor az okostelefon egy parancsot küld a Remootio-nak, egy egyedi matematikai problémát kap vissza, amelyet csak a setup során generált titkosítási kulccsal tud megoldani. Mivel ez a matematikai probléma mindig más és más, a nyitáshoz szükséges üzenetváltások mindig különböznek, így a Remootio védett az úgynevezett 'replay-attack'-okkal szemben, azaz hiába hallgatná le és játszaná vissza ugyenezeket az üzeneteket valaki, nem tudná átvenni az irányítást a Remootio felett.

Kompatibilitás
A Remootio kompatibilis a legtöbb kert- és garázskapunyitóval valamint elektromágneses zárakkal. A Remootio-3 2db N.O. (Normally Open) relékimenettel rendelkezik - mely maximum 5V DC feszültséggel terhelhető - melyek az applikáció segítségével konfigurálhatók, így 2 különböző motor működtethető vele, vagy 1 motor teljes és részleges nyitással (kiskapu funkció) vezérelhető. Amennyiben az Ön meglévő kapuvezérlő elektronikájának van nyomógomb bemenete, akkor biztosan kompatibilis a Remootio-val. Ha nincs ilyen bemenet, akkor is lehet kompatibilis, kérjük ellenőrizze vagy lépjen velünk kapcsolatba. Nem alkalmazható olyan motoroknál, ahol a motor indítása feszültséggel történik! Ilyen esetekben megfelelő tápfeszültségű leválasztó relé beiktatása szükséges.
A csomagban lévő nyitásérzékelőt csak az egyik (kiválasztott) relékimenet tudja lekezelni! Mindkét relékimenethez nem lehet nyitásérzékelőt csatlakoztatni, mert az eszköz nem tudja lekezelni! Szintén az egyik (elsődlegesnek kiválasztott) relékimenet vezérelhető automatikus nyitással!

Telepítés 
Mindössze egy csavarhúzóra, az okostelefonjára és egy Remootio-ra van szüksége a telepítéshez.

Kiegészítők
Válasszon az alábbi kiegészítők közül, hogy még teljeskörűbbé tegye a Remootio-t

Csengő gomb (vezetékes nyomógomb): csatlakoztassa meglevő csengőjét a Remootio-hoz és kapjon értesítéseket a csengetésekről. (A meglevő csengőhöz való csatlakoztatáshoz egy normál állapotban nyitott típusú csengőgomb szükséges).

Manuális nyitógomb (vezetékes nyomógomb): A Remootio appból ki és bekapcsolható manuális nyitógomb segítségével beengedheti a futárt vagy éppen a bulira érkező barátokat, majd amikor már nincs szükség rá, az applikációból egyszerűen deaktiválhatja a nyitógombot. Nyitógombnak használhat bármilyen normál állapotban nyitott gombot.

Kapunyitás érzékelő: A kapunyitás érzékelő segítségével bármikor ellenőrizhezi, hogy nyitva maradt-e a kapu. Helyezze az érzékelő vezetéknélküli részét a kapu mozgó részére és a vezetékes részt a kapu álló részére úgy, hogy teljesen zárt vagy teljesen nyitott állapotban az érzékelő két fele közel legyen egymásho (1-2cm). Az érzékelő elem nélkül működik.

A termék felszerelése szakértelmet, tapasztalatot és megfelelő szerszámokat igényel. Amennyiben Ön nem rendelkezik megfelelő szakértelemmel, tapasztalattal és szerszámmal, ne kezdjen bele a termék felszerelésébe!