SOM_1501_02
SOM_1501_03
SOM_1501_04
SOM_1501_05

Kétszárnyú adapter garázskapuhoz

Kifelé nyíló garázsajtóhoz, max.2*1400mm szárnyszélességig
Gyártó neve: Sommer
Szállítási idő: Raktárról kapható

Leírás

Sommer kétszárnyú adapter kifelé nyíló kétszárnyas garázskapuhoz, max. 2*1400mm széles szárnyméretig.
Maximális nyitásszög 90 fok.

Figyelem! Az adapter ára motort nem tartalmaz! Válasszon hozzá megfelelő motort!

Az adapter tartalmaz:
- 2db festett acél tolórudat
- 2db kapuszárnyra szerelhető állítható konzolt
- 1db motorkocsihoz rögzíthető konzolt tengellyel és távtartó gyűrűvel
- 1db mennyezeti függesztőt és 1db műanyag konzolt SOMMER PRO+ motorhoz


Figyelem!
Ez az adapter tulajdonképpen bármilyen mennyezeti húzómotorhoz (garázskapu motorhoz) használható az alábbi feltételekkel.
Egy hagyományos billenő, vagy szecionált kapu motor a kapu zárása során akadályt érzékelve - a motoron beállított erőhatár után - megfordítja a kapu mozgását és motortípustól függően vagy teljesen kinyitja, vagy csak részlegesen visszanyitja a kaput.  
Az adapter felszerelésével a motor tulajdonképpen fordítva működik, mint egy hagyományos billenő, vagy szekcionált kapu, hiszen amikor a motorkocsi hátul van, a kétszárnyas ajtó akkor van bezárva, illetve amikor a motorkocsi elől van, a kétszárnyas ajtó akkor van kinyitva.
Emiatt az akadály érzékelés kétszárnyú adapter használatakor a kapu nyitása során jelentkezik, tehát amikor a kétszárnyas kapu nyílik, és a motor akadályt érzékel, a motor visszazárja a kaput!
Fotocella használata esetén a hagyományos motorokhoz képest szintén fordított működés van, tehát a kapu nyitása során ha a fotocella tárgyat érzékel, a motor visszazárja (bezárja) a kaput!
Kivétel ez alól azok a motorok, amelyeknél a motor forgásiránya megfordítható.
Jellemzően a hagyományos garázskapu motoroknál a motor forgásiránya nem változtatható!
Ezen motorok közé tartozik az általunk forgalmazott Sommer EcoTec, Sommer BASE, Sommer BASE+, KingGates garázskapu motorok.
TorLift garázskapu motorok esetén a megfelelő működéshez a motor tápfeszültség vezetékeit kell megfordítani a vezérlésben!
Amennyiben normális működést szeretne, amin azt értjük, hogy a kapu nyitása során akadály érzékelésre a motor megálljon, a kapu zárása során akadály érzékelésre visszanyisson, vagy fotocella használat esetén fotocella érzékelésére a kapu visszanyisson kizárólag SOMMER PRO+ motort használjon kétszárnyú adapterhez!