Remootio_02
Remootio_03
Remootio_04
Remootio_05
Remootio_06
Remootio_07
Remootio_01

REMOOTIO kapunyitó

Okostelefonról vezérelhető kapunyitó WIFI és BLUETOOTH kapcsolattal, 1 relékimenettel, 20 felhasználóig, magyar nyelvű applikációval
Gyártó neve: Nincs adat
Szállítási idő: Raktárról kapható

Leírás

Wi-Fi-vel és Bluetooth-szal ellátott okos kapunyitó, mellyel okos telefonja segítségével bárhonnan irányíthaja valamint ellenőrizheti, hogy nem felejtette-e nyitva motoros kapuját.

 A csomag tartalma

1db Remootio-1 eszköz 1 relékimenettel
1db nyitásérzékelő 5m hosszú kábellel 
1db 1.0m hosszú kábel az eszköz vezérléshez csatlakoztatásához

Figyelem! A csomag nem tartalmaz tápegységet!

Bluetooth kapcsolat
A Remootio-ba épített Bluetooth chipnek köszönhetően kapuit akkor is irányíthatja, ha a Wi-Fi kapcsolat nem elérhető a kapu közelében vagy ha éppen nincs internetszolgáltatás.

Otthoni WI-FI kapcsolat
A Remootio-hoz Wi-Fi-n keresztül is kapcsolódhat, így az otthoni Wi-Fi hálózaton keresztül irányíthatja kapuit valamint lekérdezheti állapotukat (nyitott/zárt). Ebben a módban semmilyen adat nem megy keresztül az interneten.

Internet kapcsolat 
A Remootio-t az internetre csatlakoztatva a világon bárhonnan irányíthatja, valamint lekérdezheti a kapu állapotát. A Wi-Fi-re csatlakoztatást követően a Remootio egyetlen gombnyomással az internetre csatlakoztatható.

Kompatibilis az Amazon Alexa valamint a Google Home okosotthon rendszerekkel
A Remootio kompatibilis Amazon Alexa valamint Google Home okosotthon rendszerekkel, így hangvezérléssel nyithatja, csukhatja illetve kérdezheti le kapui állapotát. Amennyiben a Remootio-t Google Home vagy Amazon Alexa rendszerrel szeretné használni, kérjük válassza a szenzoros változatot és telepítse az érzékelőt, hogy az okosotthon rendszerek megfelelően működjenek a Remootioval.

Könnyű kulcsmegosztás
Könnyedén megoszthat virtális kulcsokat családjával, barátaival vagy éppen Airbnb vendégeiven QR kódként vagy egy link elküldésével (E-mailben, WhatsApp-on vagy bármilyen csevegő programban). A Remootio értesítéseket tud küldeni, ha az Ön által kiválasztott kulcstulajdonosok (például gyermekei vagy éppen a kertész) kinyitották vagy becsukták a kaput.
A kulcsmegosztás lehet vendégkulcs, vagy egyedi kulcs.

  • Vendégkulcs megosztás esetén az eszközt korlátlan felhasználó tudja működtetni a Bluetooth és a Wi-Fi hatótávolságán belül. Vendégkulcs esetén nincs lehetőség mobil internetről (azaz távolról) működtetni az eszközt és nincs lehetőség a működtetés módját és idejét korlátozni.
  • Egyedi kulcs esetén maximum 20 felhasználóval osztható meg az eszköz. Ezeknél a felhasználóknál lehet korlátozni akár a működtetés módját (Bluetooth vagy Wi-Fi vagy mobil internet, vagy mindhárom egyszerre), akár a működtetés idejét napra és órára meghatározva.

    A megosztott kulcsokat az admin felhasználó bármikor visszavonhatja, egyedi kulcs esetén pedig bármikor módosíthatja a működtetés módját és a működtetés idejét is.

Automatikus nyitás
A Remootioval lehetőség nyílik a kapuk közeledés hatására történő automatikus nyitására, amennyiben ezt a funkciót bekapcsolja a Remootio applikációban. (Az automatikus nyitás az iBeacon illetve Geolocation technológiákat ötvözi, hogy minél tökéletesebbe felismerje, hogy mikor kell kinyitni a kaput). Ez a funkció jelenleg egyes Android rendszerű telefonokon (Android 10) nem elérhető.

Ellenőrizze kapuja állapotát
Az applikációból bármikor könnyedén ellenőrizheti, hogy nyitva maradt-e a kapu. (A funkció használatához a Remootio szenzor telepítése szükséges).

Értesítések
Remootio a következő esetekben küld Önnek értesítéseket:
- Az Ön által kiválasztott kulcstulajdonosok kinyitották vagy becsukták a kaput. (Például gyermeke hazaérkezett az iskolából, vagy a kertész becsukta a kaput).
- Valaki megnyomta a csengőt (amennyiben egy csengő nyomógombot csatlakoztattak a Remootio eszközhöz.
- A kapu 5 percnél hosszabb ideig maradt nyitva.

Széles bemeneti feszültég tartomány
Annak érdekében, hogy a Remootio-t minél több kapuval kompatibilis legyen, úgy fejlesztették ki az elektronikát, hogy az minél szélesebb bemeneti feszültségszintet kezelni tudjon legyen szó egyen- vagy váltó áramról.
Egyenáram (AC): 6-36V (polaritás felcserélhető)
Váltóáram (DC): 12-24V
További követelmény az áramforrással szemben, hogy 500mA áramerősséget tudjon biztosítani bármely az adott feszültségszinten.
A legtöbb kapunyitó feszülségszintje beleesik a Remootio által kezelhető tartományba, de amennyiben az Ön kapuja nem rendelkezik tápkimenettel, kérjük adja hozzá rendeléséhez a Remootio tápegységet vagy válasszon olyan csomagot, amely hálózati adaptert is tartalmaz.

Egyedi megjelenésű, több nyelven is elérhető applikáció
A Remootio applikációból könnyen átnevezheti kapuit, hozzáadhat fotót, valamint minden egyes kapuhoz külön megválaszthatja a háttérszínt, hogy minél könnyebben megtalálja az adott kapuhoz tartozó virtuális távirányítót.
Annak érdekében, hogy a Remootio minél több ember számára elérhető és használható legyen, az applikáció több nyelven is elérhető (magyar, angol, német, francia, spanyol, orosz).

Kompakt méret
Kis méretének köszönhetően (54*54*20mm) a Remootio szinte bárhol elfér, így megkönnyítve a telepítést.

Párhuzamosan működik a régi távirányítóval
Nem szükséges kidobni a régi távirányítót. A Remootio-t párhuzamosan be lehet kötni a meglevő tradícionális távirányító vevőegységével, így a továbbiakban bármelyiket tudja használni.

Biztonság 
Kapunyitó eszközöknél különösen fontos szempont a biztonság, éppen ezért nagyon nagy hangsúlyt fektettünk a Remootio biztonsági fejlesztésébe. Függetlenül attól, hogy Bluetooth-on, Wi-Fi-n vagy interneten keresztül kívánja irányítani a Remootiot, minden esetben 256-bites autorizált, két végpont között titkosított üzenetváltás történik az Ön telefonja és a Remootio eszköz között. Az applikációból az alábbi kapcsolódási módok közül választhat:

Bluetooth : ebben a módban a Remootio csak a Bluetooth-t használja. Semmilyen adat nem megy keresztül a Wi-Fi hálózaton.

Otthoni Wi-Fi hálózat: ebben a módban minden üzenet az otthoni Wi-Fi hálózaton keresztül megy. A Remootio semmilyen adatot nem juttat ki az internetre ebben a módban. A Remootio és a telefon közötti kommunikáció két végpont közötti 256 bites titkosítással ellátott üzenetekkel történik. A Remootio eszköz kizárólag 2.4GHz-es frekvencián működik, 5GHz-es frekvencián az eszköz nem működik!.

Internet : ebben a módban a Remootio az internetre kapcsolódik az otthoni Wi-Fi hálózaton keresztül. A kommunikáció a standard SSL kapcsolaton felül, 256 bit két végpont között titkosított üzenetekkel történik. Az internet kapcsolat a Remootio applikációból egy gombnyomással beállítható. Haladó felhasználóinknak pedig külön felületet biztosítunk a peer-to-peer kapcsolat egyéni beállítására is.

A kulcsok az első setup során generálódnak és csak a Remootio eszközön illetve az admin telefonon vannak tárolva, sehol máshol. Még a setup folyamat is védett a hekkertámadások ellen. Úgynevezett 'Ephemeral Elliptic Curve Diffie-Hellman key exchange method'-ot használunk, amely kiegészítve a certificate hitelesítéssel és digitális aláírással ellenáll a lehallgató támadásoknak valamint az úgynevezett 'man-in-the-middle' támadásoknak. A Remootio, a legtöbb másik kapunyitóvan ellentétben nem felhő alapú, így biztonsága nem múlik egy harmadik félen (mint például egy sebezhető felhő szolgáltató).
Amikor az okostelefon egy parancsot küld a Remootio-nak, egy egyedi matematikai problémát kap vissza, amelyet csak a setup során generált titkosítási kulccsal tud megoldani. Mivel ez a matematikai probléma mindig más és más, a nyitáshoz szükséges üzenetváltások mindig különböznek, így a Remootio védett az úgynevezett 'replay-attack'-okkal szemben, azaz hiába hallgatná le és játszaná vissza ugyenezeket az üzeneteket valaki, nem tudná átvenni az irányítást a Remootio felett.

Kompatibilitás
A Remootio kompatibilis a legtöbb kert- és garázskapunyitóval valamint elektromágneses zárakkal. A Remootio kimenete egy N.O. (Normally Open) relékimenet mely maximum 5V DC feszültséggel terhelhető. Amennyiben az Ön meglévő kapuvezérlő elektronikájának van nyomógomb bemenete, akkor biztosan kompatibilis a Remootio-val. Ha nincs ilyen bemenet, akkor is lehet kompatibilis, kérjük ellenőrizze vagy lépjen velünk kapcsolatba. Nem alkalmazható olyan motoroknál, ahol a motor indítása feszültséggel történik! Ilyen esetben megfelelő tápfeszültségű leválasztó relé beiktatása szükséges.

Telepítés 
Mindössze egy csavarhúzóra, az okostelefonjára és egy Remootio-ra van szüksége a telepítéshez.

Kiegészítők
Válasszon az alábbi kiegészítők közül, hogy még teljeskörűbbé tegye a Remootio-t

Csengő gomb (vezetékes nyomógomb): csatlakoztassa meglevő csengőjét a Remootio-hoz és kapjon értesítéseket a csengetésekről. (A meglevő csengőhöz való csatlakoztatáshoz egy normál állapotban nyitott típusú csengőgomb szükséges).

Manuális nyitógomb (vezetékes nyomógomb): A Remootio appból ki és bekapcsolható manuális nyitógomb segítségével beengedheti a futárt vagy éppen a bulira érkező barátokat, majd amikor már nincs szükség rá, az applikációból egyszerűen deaktiválhatja a nyitógombot. Nyitógombnak használhat bármilyen normál állapotban nyitott gombot.

Kapunyitás érzékelő: A kapunyitás érzékelő segítségével bármikor ellenőrizhezi, hogy nyitva maradt-e a kapu. Helyezze az érzékelő vezetéknélküli részét a kapu mozgó részére és a vezetékes részt a kapu álló részére úgy, hogy teljesen zárt vagy teljesen nyitott állapotban az érzékelő két fele közel legyen egymásho (1-2cm). Az érzékelő elem nélkül működik.

Hálózati adapter: Amennyiben a Remootio-nak szükséges 6-36V DC vagy 12-24V AC nem áll rendelkezésre, vagy rendelkezésre áll de nem tudja teljesíteni az 500mA áramerősség kritériumot, kérjük adjon hozzá rendeléséhez egy Remootio adaptert.

A termék felszerelése szakértelmet, tapasztalatot és megfelelő szerszámokat igényel. Amennyiben Ön nem rendelkezik megfelelő szakértelemmel, tapasztalattal és szerszámmal, ne kezdjen bele a termék felszerelésébe!